Eyvind Hellstrøm slutter på Bagatelle og tar hele gjengen med seg.  (Foto: Tv 2 )
Eyvind Hellstrøm slutter på Bagatelle og tar hele gjengen med seg. (Foto: Tv 2 )

Mener Eyvind Hellstrøm skremmer

Presidenten i Norske kokkemesters landsforening ut mot Hellstrøm.

- Men enkelte foreldre er nok blitt skremt av ulike kokkeprogram på TV, som viser både både banning og slit, sier Presidenten i Norske kokkemesters landsforening, Kristine H. Hartviksen til Aftenposten.

Eyvind Hellstrøm slår knallhardt ned på dårlig mat og drift i restaurantbransjen i sin nye utgave av «Hellstrøm rydder opp».

Tøff stil

Kristine H. Hartviksen mener mange foreldre blir skremte av tv-serier som Gordon Ramsey og Eyvind Hellstrøm. Hun mener stilen og tonen er for tøff.

En av episodene som skapte debatt var da den tidligere. Bagatelle-kokken skjelte ut eieren av Tvedestrand fjordhotell, og da strømmet reaksjonene på.

Se video: Her koker det over for Hellstrøm

- Vet du hva, dette er det dummeste jeg har vært med på. Dette er bare det dummeste jeg har vært med på. Jeg har aldri vært med på noe så dumt, skakkjørt og idiotisk. Her skal jeg stå og lage den jævla maten din, hvorfor faen skal jeg det, brølte Hellstrøm på TV mens han slo notatblokka ut av hendene på den skremte eieren.

Debatt etter «God kveld Norge»

Det var i «God kveld Norge» debatten om Hellstrøms stil først startet. Hellstrøm fikk kritikk fra dem som jobber tett med lærlinger innenfor restaurantbransjen.

– Jeg tror Hellstrøm overdimensjoner sin faglige kompetanse i forhold til å skremme mennesker bort fra yrket, sier rådgiver ved Fagopplæringskontoret, Arnfinn Breiland.

Jeg er ganske sikker på at dette programmet fører til at flere får lyst til å jobbe på restaurant, hevdet Eyvind Hellstrøm til «God kveld Norge» høsten 2009.

– Alvoret ligger i at dersom man ikke blir bedre går de konkurs, samesterkokken.

– Når du roper «du bare fucker det opp»?

– Ja, men det er jo akkurat det de gjør for «fader», og det er godt at noen sier det, sa Hellstrøm.

Se «God kveld Norge» på Zebra i kveld klokka 22.55

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her
På Twitter? Følg «God kveld Norge» her

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)