Honda Jazz tilbakekalles i et antall av 640 000.
Honda Jazz tilbakekalles i et antall av 640 000.

Tilbakekaller 640 000 biler etter at to-åring døde

Denne gangen gjelder det Honda - og feil med en elektrisk vindusheis.

Japanske bilprodusenter er ute i hardt vær om dagen. Verst er det for Toyota som må tilbakekalle nærmere åtte millioner biler på grunn av en mulig feil med gasspedalene.

Nå er Honda ute og kunngjør at de kaller tilbake 640 000 eksemplarer av småbilen Jazz..

Tre tilfeller

Årsaken er feil på en hovedbryter som kan føre til at det lekker vann inn i bryteren til den elektriske vindusheisen. Dette kan føre til kortslutning - og i verste fall brann.

Bransje-nettstedet autonews.com siterer en talsmann fra Honda som bekrefter at de har registrert tre tilfeller av dette. To i USA og ett i Sør-Afrika.

Nissan tilbakekaller folke-SUV-en Qashqai - les mer her

Vanntett trekk

Det siste skjedde i Cape Town i september i fjor. To år gamle Vanessa Nurse lå og sov i en Honda Jazz da denne begynte å brenne - og hun døde i brannen.

Alle Jazz produsert etter 2002 har blitt tilbakekalt i Sør-Afrika. Honda løser problemet med å montere et vanntett trekk som skal eliminere muligheten for at vann trenger inn til bryterne.

140 000 av de 640 000 bilene som blir tilbakekalt er solgt i USA, resten i Europa og Asia. Den frivillige tilbakekallingsaksjonen gjelder ikke biler som er solgt i Norge eller i Norden.

Les mer om Honda Jazz i Brooms brukbilguide - klikk her