Håvard Rødal (Foto: Privat)
Håvard Rødal (Foto: Privat)
VALUTA FOR PENGENE? Har du ni kroner til overs kan du kjøpe Chester City. (Foto: Scanpix/SCANPIX)
VALUTA FOR PENGENE? Har du ni kroner til overs kan du kjøpe Chester City. (Foto: Scanpix/SCANPIX)

Kameratgjeng fra Norge vil kjøpe engelsk fotballklubb

- Det startet som en sprø idé. Nå har vi gjort alvor av planene, sier kameratgjengens frontfigur.

Den 125 år gamle engelske fotballklubben Chester City er til salgs for ni kroner.

LES OGSÅ: 125 år gammel engelsk klubb til salgs - for ni kroner

Den nåværende eieren selger hundre prosent av aksjene for ett pund - eller rundt ni kroner og femti øre etter dagens kurs.

- Startet som en spøk
Det finnes imidlertid et problem: Klubben må møte i retten på grunn av ubetalt gjeld på rundt en kvart million kroner. Det gjør dermed prisen til noe dyrere enn «oppkjøpsprisen».

En kameratgjeng leste saken om Chester-salget på tv2sporten.no onsdag denne uken, og fikk en vill idé. De ønsker å undersøke mulighetene for å kjøpe gamleklubben til Liverpool-legenden Ian Rush.

- Vi leste saken på tv2sporten.no onsdag denne uken, og spøket om at vi skulle slå til. Men så ble det litt mer alvor, etter at vi leste mer om klubben og byen. Vi svært interessert i fotball, og drømmen har alltid vært å eie sin egen fotballklubb i England, sier kameratgjengens frontfigur og PR-ansvarlig for prosjektet, Håvard Rødal, til TV 2 Sporten.

- For å få dette i havn er vi avhengig av hjelp fra litt sprø investorer.

Kontaktet Chesters advokat
Tidligere denne uken tok de kontakt med Chester advokat for å få mer informasjon om et eventuelt oppkjøp.

- Etter å ha vært i kontakt med advokaten så var det såpass interessant at vi ønsker å gå videre med dette. Han ga oss opplysninger om hvor mye penger som kreves i egenkapital for å sikre den videre driften. Får vi en egenkapital på mellom fire og fem millioner kroner, så får vi innsyn i klubbens økonomi og se om det er noen vits i å kjøpe klubben, forklarer han.

Nå jakter Rødal og kameratene på gale investorer.

- For å få dette i havn er vi avhengig av hjelp fra litt sprø investorer. Vi har allerede en liste over kjente navn som er litt sprø med investeringene sine, sier Rødal.

Les salgsannonsen til Chester City her (ekstern lenke klubbens hjemmeside)

Ian Rush
  (Foto: Scanpix/WENN.com)
Ian Rush (Foto: Scanpix/WENN.com)

- Store muligheter
Han tror mulighetene for å tjene penger på Chester absolutt er tilstede.

- Dette er en by med 80.000 tilskuere, men fotballklubben ligger nesten brakk. Men klubben spiller i den sjette høyeste divisjonen, og utgiftspostene er ikke så høye der. Blir det entusiasme i byen igjen, kan det tjenes gode penger p åslag av skjerf, caps og andre Chester-effekter, poengterer han.

Fremtiden vil vise om noen investorer blir med på prosjektet – og kameratgjengen får drømmen om å eie sin egen engelske fotballklubb i oppfyllelse.