PS Kia Sportage
PS Kia Sportage

Denne SUV-en bør du styre unna

Les hvorfor dette ikke er en smart førstebil til 40 000 kroner.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Vegard spør:

Hei Benny. Jeg er ute etter litt kul førstebil og har lyst på noe SUV-aktig med litt høyere bakkeklaring. Har nå fått tilbud om en Kia Sportage 1998-modell til 40 000 kroner ferdig pruta. Den har gått 170 000 men selgeren sier den er i veldig god stand. I forhold til de andre bilene jeg har sett på virker dette som veldig mye bil for pengene og det er omtrent akkurat så mye som jeg kan bruke på bil. Jeg må ha noe som ikke går i stykker fordi jeg kan ikke skru selv og etter at jeg har kjøpt bilen er det ikke mye penger igjen :-=) Jeg har kjempe lyst på den, vil du anbefale den?

Benny svarer:

Hei Vegard. Sportage er en liten "gjenganger" når det gjelder billig SUV og jeg skjønner at det kan friste.

I ditt tilfelle vil jeg imidlertid fraråde kjøp. Dette er nemlig ingen kvalitetsbil. Særlig de første årgangene var plaget av mye feil, særlig på motor og girkasse (snakker bil med bensinmotor her). Materialkvaliteten er rett og slett ikke bra nok og jeg vet om eiere som har vært OFTE på verksted med bilene sine.

De er billige å kjøpe, men det er altså en grunn til det. Jeg er redd du må regne med at dette kan bli en dyr bil å eie. I denne prisklassen vil jeg heller anbefale deg å se på en bil som Suzuki Vitara. Det er mye bedre!

Her kan du lese mer om Grand Vitara i Brooms bruktbilguide

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her