TEAM JODDSKI JUBLER (Foto: Thomas Reisæter/)
TEAM JODDSKI JUBLER (Foto: Thomas Reisæter/)

Team Joddski gir revygeneral søvnløse netter

Likevel heier han på dem.

Ørnesrevyen har blitt et av årets høydepunkter i den lille bygda Ørnes i Meløy kommune, hjemstedet til flere av Team Joddskis korister. Også korleder Jørgen Nordeng er fra bygda.

Må omrokkere til finalen

I kveld går semifinalen i «Det store korslaget» av stabelen. Team Joddski gir alt for å sikre seg en finaleplass. Gjør de det betyr det i utgangspunktet trøbbel for den populære revyfestivalen.

Men i Ørnes har revygeneral, Sigurd Stormoen, planen klar.

- Vi rokkerer litt på forestillingene. Vi flytter den første forestillingen så den begynner tidligere. På den måten kan alle familiene komme seg hjem til Det store korslaget begynner. Den siste forestillingen skulle begynt 21.30, men det er jo midt i avstemningen på TV. Derfor utsetter vi den litt og rigger opp en storskjerm her, slik at folk kan se det her hos oss, forteller han.

Våkenatt

Det var forrige uke, da Team Joddski seilte videre i konkurransen, lederen av Ørnesrevyen innså at dette kunne bli et problem.

- Etter programmet skulle jeg jobbe litt med revyen og det var da jeg begynte å regne litt på det. Det er jo ikke bare bare, avtalene som er laget til revyen gjorde jeg for seks måneder siden. Så jeg ble sittende oppe hele natten, ler han.

Les også: Fredag smalt det i «Korslaget»
Les også: Se Bjarne i Spandex-drakt

Stor tro på finaleplass

Nå har puslespillet gått opp, og Sigurd gleder seg til kveldens semifinale for å se hvordan det går med det lokale koret.

- Jeg tror de har en god mulighet til å synge seg til finalen. Konkurrentene er kanskje mer kommersielle, men jeg synes Team Joddski har gjort det så bra. Vi er så stolte av dem, det er jo ikke hver dag vi får vist frem lokale artister på den måten.

Og dersom det blir finaleplass har han stor tro på at det blir ekstra mange stemmer til Team Joddski fra gjengen som er samlet foran storskjermen.

- Her vil det nok stemmes ganske heftig, ja, ler han.

Se «Det store korslaget» i kveld fra klokken 20.00.