adil
adil

Danse-Adil trakassert og drapstruet

Slår tilbake mot «moralpolitiet».

Den siste tiden har flere kjendiser blitt utsatt for trakassering og drapstrusler av radikale krefter i det muslimske miljøet.

Tar oppgjør

En av dem er danser og skuespiller Adil Thathaal, som har fått slengt etter seg både kommentarer om sin legning og drapstrusler

- Jeg har jo sterke meninger, og står for det jeg sier. Og har vel kanskje meninger som kan irritere enkelte i det pakistanske miljøet. De enkelte da mener jeg de konservative og trangsynte, sier Adil Thathaal til «God kveld Norge».

Zahid Ali truet

Han er i godt selskap. I forrige uke gikk Zahid Ali ut i Aftenposten og sa han holder seg unna Grønland etter å ha fått drapstrusler og blitt utsatt for grov trakassering på grunn av at han ikke lever som det såkalte «moralpolitiet» mener at muslimer skal.

Det har heller ikke falt i smak hos disse at Adil driver med dans og teater.

- Jeg har også kjent på kroppen at jeg driver med det jeg gjør. At jeg får ropt etter meg på gata «homo» og «transe», «du er skam», «gutter skal ikke danse» og sånt, så jeg har kjent det jeg også.

Spiller i kontroversielt teaterstykke

Han har også blitt drapstruet.

- Jeg har fått dødstrusler fordi jeg støttet min søster i en sak hvor hun hadde vist bar rygg.

Nå er Adil aktuell i det kontroversielle stykket «Spring Akakening», som inneholder temaer som nakenhet, homofili og overgrep. Men at det kan helle bensin på bålet hos noen i det pakistanske miljøet bryr han seg ikke om.

- Sånne folk finnes overalt. Det er folk som sitter hjemme i sofaen og ikke har baller til å gjøre en forandring selv. Jeg kan ikke «slowe» ned mitt løp og det jeg vil som menneske. Det er nettopp derfor jeg er irritert på de enkelte. De lar ikke ungdommen og folk ha en naturlig blomstring. Jeg er veldig for det der lev og la leve, sier han.

Søsteren følte hun måtte rømme

Hans søster Deepika har også fått føle de radikale muslimenes trusler på kroppen. Hun følte at hun måtte rømme landet etter å blitt truet kort tid etter at hun stilte opp lettkledd, og ga ut en kontroversiell musikkvideo. Nå bor hun i USA og har det bra.

- Jeg og søsteren min er sinnsykt close. Vi er Knoll og Tott. Hun har virkelig funnet greia si, sier Adil.

Se sesongpremieren på «God kveld Norge», lørdag klokken 21:40!

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her
På Twitter? Følg «God kveld Norge» her

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)