Adrian Mutu (Foto: Lorenzo Galassi/AP)
Adrian Mutu (Foto: Lorenzo Galassi/AP)

Mutu doptatt - igjen

Testet positivt for et legemiddel mot overvekt.

Fiorentina-angriper Adrian Mutu har ifølge den italienske olympiske komité testet positivt på et forbudt stoff, melder BBC.

Den positive prøven ble levert etter en Serie A-kamp mellom Fiorentina og Bari 10. januar, der han scoret ett av målene i Fiorentinas 2-1-seier.

Legemiddel mot overvekt
Det forbudte stoffet Mutu testet positivt for er Sibutramin, som er et legemiddel mot overvekt.

Ifølge Wikipedia virker Sibutramin i sentralnervesystemet, hvor det hemmer reopptak av serotonin og noradrenalin. Dette fører til redusert appetitt.

I slutten av desember ble det kjent at European Medicines Agency (EMEA), som er legemiddelmyndighet for EU-området, og retningsgivende for Statens legemiddelverk i Norge, hadde iverksatt en ny sikkerhetsvurdering av legemidler med sibrutramin.

Årsaken var en ny studie som tydet på at virkestoffet øker risiko for alvorlige hjerte-karhendelser som hjerteinfarkt og slag.

Ifølge BBC har det nylig blitt forbudt i Storbritannia.

Dømt til å betale Chelsea 150 mill
Mutu testet positivt for kokain som Chelsea-spiller i 2004, og ble da utestengt i sju måneder.

At han nå er tatt igjen kan bety en utestenging på opptil fire år, ettersom han er tatt for andre gang.

Mutu fikk sparken fra Chelsea da han ble kokaintatt, og han ble også dømt til å betale London-klubben 150 millioner kroner i erstatning.

Den saken er fremdeles ikke avklart for den rumenske angriperen, og saken er nå oppe i sveitsiske rett etter at han ble dømt i CAS.