Taxi. (Foto: TV 2)
Taxi. (Foto: TV 2)

Taxisjåførene kan tipse seg selv med dine penger

En ny type taksameter gjør at drosjesjåførene kan tipse seg selv. –Vi stiller oss hoderystende til dette, sier Forbrukerrådet.


Det nye taksameteret gjør at Norgestaxi-kunder som betaler med kort bør stole 100 prosent på at sjåføren er en ærlig sjel, skriver DN.no.

Les også: Taxinæringen får refs etter TV 2 hjelper deg-innslag

Kan belaste ditt kort

Med det nye systemet har nemlig drosjesjåførene mulighet til å gi seg selv tips med ditt kredittkort etter at du har forlatt taxien.

Systemet har en funksjon som gjør det mulig å tipse sjåføren etter at kortet er belastet og kvitteringen er undertegnet. Funksjonen er aktiv inntil kunden ber om en egen kvittering, eller til sjåføren selv avslutter turen.

Trenger du ikke kvittering, kan sjåføren belaste ditt kort med så mye han vil, selv etter at du har forlatt taxien, skriver DN.no.

-Kunder klager tvert

Driftssjef i Norgestaxi Trond Pettersen avviser overfor DN.no at dette er et problem.

-Vi ser ikke at dette gjøres, det er andre ting som er langt større problem. Men teoretisk er det mulig å gjøre dette, bekrefter han overfor DN.no.

Han råder alle kunder til alltid å be om kvittering.

-Kunden oppdager sånt ved å gå i sin bank og sammenligne hva som er belastet kontoen opp mot kvitteringen. Kunder klager tvert på sånt, sier Pettersen.

-Det må da kunden forstå

Driftssjefen medgir at det er kunden selv som må passe på at sjåføren avslutter turen.

-Det er sjåføren sin oppgave. Det er derfor vi har to kundedisplayer i bilen: ett vendt mot kunden og ett mot sjåføren. Så lenge kundedisplayet ikke står på null, så er ikke turen over. Det må da kunden i herrens navn forstå. Står det 105 kroner i kundedisplayet så er ikke turen avsluttet, sier Pettersen til DN.no.

-Hoderystende

Forbrukerrådet er ikke enig med Norgestaxi.

-Vi stiller oss hoderystende til at Norgestaxi på ramme alvor mener at kunden er ansvarlig for å påse at taksameteret er stoppet og at belastningen på kortet blir korrekt, sier Bjørnar Eilertsen, rådgiver i Forbrukerrådet.

-Jeg vil minne folk på at man fritt kan velge hvilket taxiselskap man vil kjøre med når man står i taxikø, sier Eilertsen til TV 2 hjelper deg.

Har du tips i denne saken? Kontakt TV 2 hjelper deg!

Se TV 2 hjelper deg hver torsdag kl. 20.30.