Robin Skog (Foto: Privat)
Robin Skog (Foto: Privat)

«Norske Talenter»-Robin klar med single

Publikum raste da han ikke kom videre. Nå gir Robin Skog ut den populære låta han sang i «Norske Talenter».

Under «Norske Talenter 2009» ble vi kjent med Robin Skog (17) fra Mo i Rana. Han stilte opp med gitaren og sin egenkomponerte låt under audition i Trondheim. Mia falt pladask for unggutten og sa at sangen grep henne. Jan Fredrik og Thomas stemte «nei», og dermed gikk ikke Robin videre i konkurransen.

Dette fikk seerne til å reagere. Umiddelbart etter at sendingen var over tikket det inn mailer og kommentarer på Norske Talenters hjemmesider om at han burde blitt sendt videre.

Se video fra hans audition nederst!

Se video: Pia og Sturla mimrer om Robin og flere andre talenter

Les også: - Robin er folkets vinner

Var en pennestrek unna kontrakt

Robin selv var overveldet av responsen fra publikum.

- Bare i løpet av den første timen etter at programmet ble sendt mottok jeg over 50 SMSer, og de fleste skrev at de aldri hadde tatt kontakt med noen de hadde sett på TV, men at de følte de måtte gjøre det nå. Det satte jeg stor pris på, forteller Robin til tv2underholdning.no.

Han forteller at et av Norges største plateselskap tok kontakt med han, og at han den gangen bare var en pennestrek fra kontrakt.

Men Robin valgte å vente.

- Skal man lykkes må man skynde seg sakte. Så jeg har brukt mye tid på skrive nye sanger. Jeg har også hatt en del spillejobber.

Låta han sang i Norske Talenter er single

Nå er han klar med sin aller første single, og dette er låta som han spilte under «Norske Talenter»-audition.

Robin-Hemnesjazz1
Robin-Hemnesjazz1

- Svært mange av de som har kommentert videoen fra «Norske Talenter» har bedt om få kjøpe låten, og fansen kan jeg ikke skuffe. Når jeg hadde bestemt at låten skulle legges ut for salg, ble det viktig gjøre en bra produksjon. Takket være lokale sponsorer fikk jeg nok penger til å spille inn sangen i et lokalt studio, og mixe/mastre sangen i et studio like utenfor Praha.

- Hva har «Norske Talenter» betydd for deg?

- Jeg har holdt på med musikk allerede i 7-8 år, med stadig flere spillejobber. Men med «Norske Talenter» har selvfølgelig flere fått opp øynene for musikken min, noe som igjen medfører flere spillejobber og forhåpentligvis en platekontrakt på sikt. Alle de positive tilbakemeldingene jeg har fått har vært en kjempedrivkraft og motivator for videre satsing.

En personlig låt som betyr noe for folk

Robins låt heter «Magic Land of Mine» og han forteller at den ble skrevet en natt i desember 2008, og han minnes om at han var frustrert over den personen han skrev om i sangen.

- Det er jo gjerne når du har veldig sterke følelser at det er enkelt å skrive tekster, siden ordene bare kommer til deg. Tekstene blir dermed veldig ærlige og direkte. Akkurat denne er så personlig at jeg ikke kan si hvem den er skrevet om. Og akkurat hvem sangen er skrevet om er nok kanskje det spørsmålet jeg har blitt stilt flest ganger, men ingen vet svaret, bortsett fra meg, forteller han.

Ifølge Robin har mange sendt han meldinger og fortalt han om hvor mye sangen har betydd for dem.

- Selv om teksten er skrevet om en spesiell person tror jeg det er elementer i den som alle kjenner seg igjen i, og det er gjerne de sidene av seg selv man ikke ønsker vise som nevnes i teksten.

Er du nysgjerrig på låta? «Magic Land of Mine» er ute på iTunes her. Der kan du høre smakebiter og kjøpe hele låta hvis du vil. (TV 2 tar ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider)