Bengt Eriksen  (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Bengt Eriksen (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

- Nordlie er universalverktøyet om huset står skjevt

Bengt Eriksen tror Fredrikstad aldri egentlig hadde råd til å ansette Tom Nordlie.

Tom Nordlie er ferdig i Fredrikstad. Klubben oppgir at Nordlie må gå på grunn av økonomiske årsaker.

LES OGSÅ: Bohinen kjøper ikke FFKs forklaring
LES OGSÅ: Nordlie ferdig som FFK-trener

- Forklaringen er helt logisk. Svein Johannesen hevder at det ikke er penger, og det må det være grunn til å stole på. I ettertid hadde de aldri penger til å ansette ham, sier TV 2 Sportens fotballekspert Bengt Eriksen til TV 2 Sporten.

- Må endre lederstil
Eriksen mener FFK-ledelsen måtte ta et valg etter de siste månedene med turbulens og spekulasjoner rundt Nordlies fremtid.

- En avklaring måtte komme, det burde ha kommet for lengst, etter en del tumulter som kuliminerte i nedrykk. De ble sittende igjen med ett av to: Han er treneren eller ikke, sier han.

Nordlie er blitt beskyldt for å ha en tøff og autoritær lederstil – og krevende for sine omgivelser. Eriksen tror mye av påstandene rundt Nordlies trenerstil er grunnen til 48-åringens hyppige jobbskifter.

- Det går ikke an å være trener så mange steder uten at det har noe med Tom å gjøre, sier han.

Eriksen fortsetter:

- Det må trekke ned med tanke på hvor attraktiv du er. Ett år i Vif, Start, Kongsvinger, Lillestrøm, Viking. Han kan godt hevde det er noe gærnt med alt og alle, han sier han har blitt bedre og bedre. I mitt hue så blir du ikke bedre av å være mange steder, konstaterer TV 2-eksperten.

«Kokelimonke-ledelse»
Nordlie rakk å lede FFK i fem måneder før han måtte gå. Eriksen synes det vitner om dårlig ledelse å ansette en trener for en så kort periode.

- Den forrige ledelsen må ha vært en kokelimonke-ledelse, og sett på Tom Nordlie som universalverktøyet om huset står skjevt, billedlegger Eriksen.

Se Nordlies «avskjedstale» i Fredrikstad:

377545