Bohinen (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Bohinen (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Bohinen støtter Andresens bosmanutspill

- Man skal være klar over hvem som har bidratt til den karrieren man har fått, sier Lars Bohinen.

Vålerenga-trener Martin Andresen mener unge spillere bør skrive under nye kontrakter med sine klubber fremfor å gå som bosmanspillere.

- Det er mange unge spillere som klubber har bygd opp og brukt mye tid og ressurser på for at skal bli gode. Det er viktig at de også tenker at de skal gi noe tilbake til klubbene. Sånn at nye unggutter får muligheter til å gjøre som dem, mener Andresen.

TV 2 Sportens fotballekspert Lars Bohinen er enig i utspillet til Andresen.

- Jeg er enig med ham i det, spesielt når det gjelder unge spillere, men når man kommer over en viss alder er det ikke så innlysende at man ikke skal dra som bosmanspiller, sier Bohinen.

- Agentene skaper situasjonen
Han tror Andresen frykter for sine egne VIF-talenter, og mener agentene må ta sin del av skylden for talenter som forsvinner.

- Jeg er sikker på at han tenker på alle de unge spiller i stallen hans, som har agenter som drar dem i alle retninger, sier Bohinen.

- Det er veldig mye agentene som skaper den situasjonen, heller enn spillerne selv.

Har ikke sansen for Rogne-exit
Han trekker frem Thomas Rogne (19), som akkurat har forlatt Stabæk til fordel for Celtic, som et eksempel på en ung spiller som har forlatt klubben som bygde ham opp gratis.

- Thomas Rogne, som Stabæk har bygd opp og som de tilbød kontrakt selv om han hadde en alvorlig korsbåndsskade, dro jo til Celtic. Jeg har ikke sansen for det når han ved første mulighet drar som bosmanspiller, sier Bohinen.

Thomas Rogne (Foto: www.celticfc.net / med tillatelse
  fra Celtic FC.)
Thomas Rogne (Foto: www.celticfc.net / med tillatelse fra Celtic FC.)

Nylig forlot også Tore Reginiussen (23) Tromsø til fordel for Schalke 04 som bosmanspiller.

- Det er klart at vi er skuffet over at måten dette skjer på. Tore har tidligere uttalt at han ønsker at Alta og TIL skal sitte igjen med litt penger for ham, siden dette er klubbene som brakt ham opp på det nivået han er på. Men det er en del av fotballen at noen kommer som bosmanspillere og noen går om bosmanspillere - det kan vi ikke gjøre noe med, sa Tromsøs sportsdirektør Morten Kærmer da overgangen var et faktum.

- Greit at eldre spillere går på Bosman
Bohinen ser heller ikke noen stor dobbeltmoral i at det er Andresen som kommer med utspillet, selv om Andresen selv forlot Brann som bosmanspiller til fordel for Vålerenga.

- Det er greit at man drar som bosmanspiller når man har passert, ja, si 23 år om man skal tallfeste det. Men man skal være klar over hvor man kommer fra og hvem som har bidratt til den karrieren man har fått, sier Bohinen.

Demidov kan bli bosmanspiller
Vadim Demidov (23) har nektet å skrive under ny kontrakt med Rosenborg, og kan gå som bosmanspiller når sesongen er over.

- Det er ikke bare økonomi, det er andre ting også. Min utvikling videre og slike ting. Jeg vil være i Rosenborg et år til, men vil ikke skrive en kontrakt på tre år uten at jeg føler at jeg skal være her de tre årene, sier Demidov til TV 2 Sporten.

Bohinen kjøper ikke Demidovs argument.

- Jeg tror de fleste spillere ønsker seg til en større klubb enn man er i, men man trenger ikke å skrive under på en kontrakt fordi man har tenkt å være kontrakten ut. Hadde Demidov skrevet under en treårskontrakt for Lokomotiv Moskva er det ikke sikkert at han hadde blitt der i tre år. Man må tenke litt på hvor man kommer fra, sier han.