Tiltalt: Hedmark politidistrikt har tiltalt en solung for grovt heleri. I disse lokalene skal han ha tatt imot 43 stjålne biler.   (Foto:  Tore Huuse Øwre, glomdalen.no/ANB)
Tiltalt: Hedmark politidistrikt har tiltalt en solung for grovt heleri. I disse lokalene skal han ha tatt imot 43 stjålne biler. (Foto: Tore Huuse Øwre, glomdalen.no/ANB)

Tatt med 43 stjålne biler

Politiet mener mannen i 30-årene drev omfattende bilslakt.

Til det tidligere fabrikklokalet skal det ha blitt levert og oppbevart 43 stjålne biler, skriver glomdalen.no

– En stor sak med omfattende verdier, sier politiadvokat Helge Andreas Eidsvaag i Hedmark politidistrikt, som betegner den lysskye virksomheten som en «bilslaktfabrikk».

Solungen er nå tiltalt for grovt heleri av i alt 43 stjålne biler. Flere av dem kostbare merker som Mercedes-Benz.

– Min klient nekter straffskyld, sier hans forsvarer, advokat Arne Ovlien.

Svenske og norske biler

Politiet aksjonerte mot lokalene i februar for snart tre år siden og beslagla rundt 25 biler. De aller fleste tiltalepunktene omfatter svenske og norske biler han hadde mottatt og oppbevarte i februar 2007, eller før dette.

– I tidsrommet forut for mandag 5. februar 2007, i en lagerhall i Grue, oppbevarte han minimum 16 biler, til tross for at bilene var stjålet, heter det i én av postene i den omfattende tiltalen.

Han skal ifølge politiet dessuten så sent som 29. september i fjor ha vært i besittelse av en stjålet traktor. I neste uke må Grue-mannen møte i retten. Glåmdal tingrett har satt av fire dager til saken.

Oppgitt falskt navn

– Vi kommer ikke til å føre så mange vitner, men det vil ta tid å gjennomgå hvert enkelt tiltalepunkt, forklarer politiadvokat Eidsvaag, som er aktor i saken.

Mannen er også tiltalt for ni tilfeller av kjøring uten gyldig førerkort, for å ha annonsert varer på Internett som aldri ble levert, å ha oppgitt falskt navn til politiet og for å ha påsatt kjennemerker som tilhørte andre biler.

Dårlig butikk

Det er for øvrig stortingsrepresentant Per Roar Bredvold som eier lokalene og som leide dem ut til mannen. Bredvold ønsket i februar 2007 ikke å opplyse om vedkommende har gjort opp for seg for husleie, men bekreftet at leieforholdet hadde opphørt og at lokalene da skulle pusses opp. Nå sier han at leieavtalen med den tiltalte mannen var dårlig butikk.

– Jeg har ikke fått betaling ennå. Og i likhet med alle andre liker jeg ikke virksomhet som ikke er lovlig, sier Bredvold, som ikke visste at den tidligere leietakeren skal for retten da Glåmdalen kontaktet ham i går kveld.

Du kan lese flere saker i Glåmdalens motor-magasin - klikk her