narkomane_680
narkomane_680

Rusmisbrukere lurte til seg arv på 700.000

To rusmisbrukere fikk ved en misforståelse overført nesten 700.000 kroner i arvepenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arven på 687.870 kroner ble ifølge de to rusmisbrukernes politiforklaringer brukt til å betale ned narkotikagjeld og til en heisatur til Danmark.

Misforståelsen skjedde da den ene av de to rusmisbrukerne sommeren 2009 ble kontaktet av en mann som skulle forvalte arven etter sin kones mor.

Mannen var på leting etter en kvinne som var arving, og ringte opp et telefonnummer som hun tidligere hadde disponert.

Hadde samme navn

Telefonnummeret ble imidlertid disponert av en rusmisbruker som tilfeldigvis hadde samme fornavn som samboeren til den rettmessige arvingen.

– Både nummer, navn og dialekt stemte. Vi var helt sikre på at vi snakket med rette person, sier sørlendingen som skulle fordele arven, til Trønder-Avisa.

Rusmisbrukeren oppga et kontonummer som pengene kunne overføres til. Det var kontoen til en kamerat som tilfeldigvis var på besøk.

Avslørt etter en måned

Etter en måneds tid ble bløffen avslørt. De to rusmisbrukerne fra Nord-Trøndelag erkjente svindelen, men da var pengene allerede brukt opp.

En av de to mennene ble denne uken dømt til fem måneders fengsel. Han er også dømt til å erstatte arvepengene på 687.870 kroner.

Den andre mannen møtte ikke i Inderøy tingrett for å få tilståelsesdom, og saken mot ham vil gå som en ordinær hovedforhandling. (©NTB)