Emma og Lucas var favorittnavn i 2009

Fjorårets mest populære navn, Emma og Lucas, representerer hovedtrenden for de siste ti årene. Småjentene får gjerne navn som slutter på «a» eller «ah», mens guttene får navn fra Bibelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Emma har toppet navnestatistikken før, og er ikke bare toppnavn for 2009, men også for hele tiåret som er gått. 597 jenter fikk dette navnet i fjor, mens 565 gutter fikk navnet Lucas eller Lukas. Ifølge Statistisk sentralbyrå er begge navnene er eksempler på navnetrender som er kommet fra Sverige.

I dag får hver femte guttebaby et navn fra Bibelen. I tillegg til toppnavn som Mattias og Markus, øker også bruken av blant annet Noah, Adam, Jakob, Isak og Samuel. Ifølge SSB ser det ut til at veksten nå har stoppet, noe som indikerer at toppen er nådd. Markus er for øvrig mest brukte guttenavn for perioden 2000-2009.

Også for jentenavn som slutter på «a» eller «ah» skal toppen være nådd. De tre siste årene har over halvparten av nyfødte jenter fått navn i denne kategorien, oftest var det Emma, Linnea, Nora, Ida, Sara eller Thea. (©NTB)