Saab (Foto: ANDREW GOMBERT/EPA)
Saab (Foto: ANDREW GOMBERT/EPA)

- Ville du følt deg trygg på jobben hvis du var ansatt i Saab?

Les hva Broom-redaktør Knut Skogstad svarte i dagens nettmøte.

Broom-redaktør Knut Skogstad stilte til nettmøte om Saab onsdag formiddag. Under kan du lese alle spørsmålene - her er ett av de som kom inn:

Bergesen spør:

To spørsmål. 1) Hva tror du er grunnen til at ingen store bilprodusenter ville overta Saab? 2) Ville du følt deg trygg på jobben din hvis du var ansatt i Saab, tenker da på lang sikt.

Knut svarer:

1) To hovedårsaker. Det første er timingen. Hadde dette skjedd før finanskrisen, tror jeg flere bilprodusenter ville vist interesse. Nå er situasjonen slik at samtlige av de store bilprodusentene har mer enn nok med å rydde opp i egen virksomhet og omstille seg.

Det andre er at Saabs merkevare står veldig svakt i mange store markeder. Saab-navnet har rett og slett ikke særlig stor verdi. Derfor var det heller ikke så attraktivt å ta over.

2) Nei. Saab er reddet på kort sikt, men det er veldig vanskelig å spå hva som skjer videre framover. Spyker har litt av en jobb foran seg. De får en flying start (sic) med to helt nye modeller, men de er avhengig av å tenke de riktige tankene kjapt - og ikke minst gjennomføre dem. Hvis ikke blir dette knalltøft når de første pengene er brukt opp.

Du finner alle spørsmål og svar under annonsen: