Wayne Rooney (left) receives instructions from  manager Sir Alex Ferguso (Foto: Nick Wilkinson/EPA)
Wayne Rooney (left) receives instructions from manager Sir Alex Ferguso (Foto: Nick Wilkinson/EPA)

Se Fergie forklare Rooneys gode målform

Alex Ferguson er selvsikker før semifinalemøtet i ligacupen med byrival Manchester City.

Manchester United tapte 1-2 på City of Manchester Stadium i den første kampen. Torsdag kveld er det returoppgjør på Old Trafford. Da avgjøres det hvem som får møte Aston Villa i finalen 28. februar.

Med Rio Ferdinand tilbake fra skade og Wayne Rooney (24) i målform har Ferguson tro på laget sitt. Rooney scoret nylig fire mål mot Hull og topper toppscorerlisten i Premier League.

- Jeg tror han er blitt bedre i boksen. Å ha ham i en rolle der gjør at han kan være foran mål hele tiden. Han vandrer fremdeles til andre områder på banen, men er mer moden i de valgene. Jeg tror hovedårsaken til at han scorer mål er fordi han er på rett plass til rett tid. Og det er hva en målscorer gjør, sa Ferguson på en pressekonferanse tirsdag.

Se Ferguson på pressekonferansen øverst.

Han mener United kontrollerte store deler av kampen mot City og viste at de vil være i finalen.

- I morgen er det på Old Trafford. Vi har vært i lignende situasjoner tidligere og jeg håper den erfaringen hjelper oss, sa manageren.

Ferguson viste også litt av hans kjente temperament da han fikk spørsmål om ordkrigen mellom Carlo Tevez og Gary Neville.

- Hør her. Jeg bryr meg ikke om slikt, OK? Vi har spillere som holder seg til reglene. Vi har aldri hatt problemer med slikt i store kamper. Jeg vet ikke hvorfor dere tar det opp. Se på historien...crikey, sa en oppgitt Ferguson før han la til et grettent:

- Dere er utrolige.

FA har i forkant av kampen bedt både Ferguson og Roberto Mancini om å tenke seg om før de pisker opp stemningen i forbindelse med byderbyet.