Martin Andresen (Foto: Schrøder, Tor Erik/Scanpix)
Martin Andresen (Foto: Schrøder, Tor Erik/Scanpix)

Andresen tvunget til å satse på ungdommen

Martin Andresen vet ikke hva han kan forvente seg av årets VIF-mannskap.

La Manga (TV 2 Sporten): - Selvfølgelig skulle vi hatt en annen økonomisk situasjon, men det er noen unggutter som får en sjanse som de sikkert ikke hadde fått dersom det hadde vært mer penger, sier Vålerengas trener.

Troppen Vålerenga har med seg til La Manga har en snittalder på litt over 23 år og Oslo-laget kommer til å stille med en av de yngste stallene på lenge.

- Vi har masse unggutter som forhåpenligvis fortsetter utviklingen sin.

- Vi har masse unggutter som forhåpenligvis fortsetter utviklingen sin, men det er ikke lett å si hvordan spillerne klarer sesong to. De som på en måte slo gjennom i fjor og som skal være mer stabile bidragsytere i laget og også de nye som kommer frem, mener Andresen.

Det betyr et ekstra ansvar på spillere som Mohammed Fellah og Harmeet Singh.

- Jeg forventer at de tar et større ansvar og presterer jevnere enn det de gjorde i fjor, sier Andresen.

Satser på 16-åringer
16-åringen Håvard Nielsen fikk sin debut i Tippeligaen i fjor som Vålerengas yngste noensinne. Andresen har også tro på 16 år gamle Chuma Anene, som vil kunne få sin tippeligadebut denne sesongen.

- Begge de to er unge, lovende gutter. Chuma har veldig god fysikk. Håvard er en veldig klok fotballspiller som må bygges opp fysisk etterhvert. Disse skal vi bygge opp til å bli Vålerenga-spillere over en to-tre års periode, sier manageren.

Chuma Anene og Håvard Nielsen er takknemlig over at de får muligheten så unge i Vålerenga.

- Det er spennede. Det gjør at vi ønsker å bli bedre spillere og utvikle oss enda mer. Det viser andre klubber at de kan satse på yngre talenter, sier Anene.

- Jeg tror at Vålerenga i fjor var de som hadde flest unge spillere i hele Tippeligaen så det viser at de har tro på de unge spillerne. Det er veldig bra, mener Håvard Nielsen.

Fornøyd med topp fire
Men tross den unge stallen har Vålerenga ambisjoner om å bli en av de fire beste på tabellen når sesongen avsluttes i november.

- Vi er fornøyd om vi er blandt topp fire, sier Andresen.

- Er det realistisk med en så ung stall?

- Ja, beholder vi spillere og er heldige med skader så er det absolut realistisk å være der oppe, mener Andresen.

- Gullet går til RBK
Men gullet er ikke Andresen i tvil om at havner i Trondheim.

- Rosenborg er en soleklar favoritt. Den er helt åpenbar, mener Andresen.

Andresen tror at Stabæk og Viking vil ha de største sjansene til å kapre de andre medaljene.

- Viking satser stort og putter inn mye penger i et marked som alle andre selger i, så da bør de få effekt av det. Stabæk har fått inn forsterkninger og får beholde et lag som stort sett fungerer bra sammen. Så har du oss og Brann som i første rekke kan være der oppe, mener Andresen.