rena_leir (Foto: Olav T. Hustad Wold/TV 2)
rena_leir (Foto: Olav T. Hustad Wold/TV 2)

Feltpresten: – Viktig for sorgarbeidet å takke av

Rena leir er preget av tapet av Claes Joachim Olsson, som ble drept i et bombeangrep i Afghanistan mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag inviterte Telemark bataljon pressen til Rena Leir for å fortelle om hvordan livet arter seg etter tapet av en kamerat.

Fokus på livet

– Det er viktig å takke av når en soldat er død. Det er viktig i sorgen vår å ikke holde frem døden, men livet. Det er det man har gjort mens man levde som utgjør forskjellen i Afghanistan, sa feltpresten i Telemark bataljon, major Peter Wilhelmson.

Pressetalsmann Tor Anders Sognli legger ikke skjul på at soldatene i Rena leir er preget av dødsfallet i Afghanistan mandag.

– Det er en tung stund. Vi har lagt ut et bilde av Joachim her i leiren sammen med en kondolanseprotokoll, hvor soldatene kommer og skriver en siste hilsen, sier Sognli til tv2nyhetene.no.

Minnestunder

Forsvaret planlegger én minnestund i Afghanistan og én i Norge.

– Vi vet ikke når dette blir. Det avhenger av tidspunktet for minnestunden i Afghanistan, sier Sognli.

Soldatene i leiren på Rena bli ivaretatt av Forsvarets familiestøtteopplegg. Et stressmestringsteam er sendt til Afghanistan for å bistå soldatene der nede med sorgprossessen.

– Vi har snakket oss igjennom det, men vi har fortsatt fokus på trening og oppdraget vi utfører i Afghanistan. Soldatene her er klare for å avløse avdelingen som snart skal hjem igjen fra Afghanistan, sier Sognli.