Krekar-gruppe endret innhold

Facebook-gruppen «Få Mullah Krekar Ut av landet!!!» har sett seg nødt til å endre sitt innhold og fjerne bilder av Krekars leilighet etter stor pågang fra norske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leder for gruppen, Thomas Skaar, endret tirsdag gruppens beskrivelse, ifølge ham selv etter utallige telefoner og e-poster fra mediene.

Skaar mener at det ikke framgår tydelig nok at gruppen ble opprettet for å få mulla Krekar ut av Norge, ikke for å få ham likvidert. I beskrivelsen heter det nå at gruppen tar sterkt avstand fra drapstrusler og oppfordringer til å utføre ulovlige handlinger eller å forfølge Krekar eller hans familie.

I gruppens bildearkiv lå det tidligere bilder av Krekars leilighet på Tøyen i Oslo, som tydelig viste hvordan man kan ta seg fram til leiligheten. Disse bildene er nå fjernet.

«Få Mullah Krekar Ut av landet!!!» har opplevd en betydelig medlemsøkning i det siste. Klokken 15.15 tirsdag hadde gruppen hatt en økning på over 1.400 medlemmer de siste seks timene.

Thomas Skaar skriver videre at innlegg som bærer preg av drapstrusler og lignende, vil bli slettet, og at personene bak slike innlegg vil bli blokkert. (©NTB)