Rasfaren avblåst – Klæbu-beboere flytter hjem

Evakueringen av de rundt 20 husene i boligområdet Nordset i Klæbu i Sør-Trøndelag ble tirsdag ettermiddag opphevet. Man fryktet et kvikkleireskred i området.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Frykt for kvikkleireskred kan vi se bort ifra. Det er leire i området, men mest sannsynlig skyldes skadene på grunnmuren på husene trykk fra tele i jorda etter den langvarige kuldeperioden, sa sjefingeniør og geotekniker Einar Lycke i Norges vassdrags- og energidirektoratet (NVE) under et orienteringsmøte i Klæbu rådhus klokka 13.30 tirsdag.

Omkring 40 beboere var til stede på møtet, hvor også lensmannen i Klæbu deltok.

Beslutningen om evakuering av nesten 20 hus ble satt i verk etter at det ble oppdaget sprekker i grunnmur og tak på minst to hus i boligområdet.

Beboerne i boligområdet ved Nidelva, nær grensen til Trondheim kommune, ble tirsdag formiddag evakuert på grunn av rasfare. Men de tekniske undersøkelsene foretatt av NVE tirsdag formiddag ga ikke indikasjoner på at det er kvikkleire i området.

I de husene som ble berørt av vedtaket om evakuering bor det omkring 100 personer, men de fleste av dem var ikke hjemme tirsdag formiddag. (©NTB)