Ahmed Hassan (Foto: STRINGER/EPA)
Ahmed Hassan (Foto: STRINGER/EPA)

Scoret selvmål, utlignet og avgjorde

Ahmed Hassan kom i fokus da tabbemål og fantommål sørget for at Egypt slo ut Kamerun i afrikamesterskapet.

Egypt - Kamerun 3-1

I afrikamesterskapet i 2008 vant Egypt 1-0 over Kamerun i finalen. Mandag møttes de igjen i kvartfinalen av årets utgave, og denne gangen gikk ikke alt like prikkfritt defensivt for Egypt.

Men etter å ha åpnet kampen med selvmål snudde egypterne, og vant til slutt den dramatiske kampen 3-1 etter ekstraomganger.

Egypt møter erkerivalen Algerie i semifinalen.

26 minutter var spilt da Kamerun slo en corner på første stolpe. Der sto Ahmed Hassan ideelt plassert for å heade unna ballen, men midtbaneveteranen stanget på utrolig vis ballen i eget nett.

Ahmed Hassan (Foto: AMR ABDALLAH DALSH/REUTERS)
Ahmed Hassan (Foto: AMR ABDALLAH DALSH/REUTERS)

Hassan-kanon
Elleve minutter senere fikk imidlertid Hassan sin store revansj. 34-åringen ladet skuddfoten fra over 30 meter, og traff perfekt.

Kula fløy mot målet til Kamerun-keeper Carlos Kameni, og fintet keeperen da ballen spratt i bakken like før den nådde mål.

Det kan imidlertid argumenteres for at Kamerun-keeperen burde ha reddet.

Gigantisk Geremi-tabbe
Det ble ikke flere mål i ordinær tid, og kampen gikk til ekstraomganger. Der ble det også særdeles dramatisk.

To minutter ut i første ekstraomgang ga Geremi en gavepakke av de helt sjeldne til Mohamed Gedo, som satte inn 2-1 til Egypt.

Han hadde både tid og rom, men pasningen til egen keeper fra høyrekanten var elendig, og Gedo snappet ballen før han trillet den forbi Kameni.

Hassan scoret, men ballen var ikke inne
Og marerittet fortsatte for Kamerun. Fem minutter ut i andre ekstraomgang smalt det igjen og nok en gang var det Ahmed Hassan, som scoret for begge lagene i ordinær tid, som ble helten.

Æren for målet må imidlertid gå til dommeren og hans assistenter.

Hassans frispark 17-18 meter var godt, men Kameni slo ballen i tverrliggeren før den spratt ned på streken - men ballen var aldri inne.

Med åtte minutter igjen av andre ekstraomgang ble Kameruns Aurelien Chedjou vist av banen da han ”felte” Mohamed Gedo som bakerste mann.

Av reprisene så det imidlertid ut til at Egypt-innbytteren hjalp godt til selv da han gikk overende, før han på like usportslig vis appellerte til dommeren om å vise ut Chedjou.