Øystein Grødum (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Øystein Grødum (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Grødum føler seg urettferdig behandlet av Skøyteforbundet

Øystein Grødum ble ikke tatt med i OL-troppen til skøytelandslaget. Selv etter en imponerende 10 000 meter i helga.

-Det er skikkelig surt å ikke få bli med til Vancouver. Men det er først og fremst prosessen jeg er sterkt uenig i. Lovnader og antydninger som ikke er blitt noe av, sier Grødum.

Urettferdig behandlet
Grødum mener Skøyteforbundet antydet at de skulle holde en "skate off" i løpet av januar, der Grødum skulle få sjansen til å vise seg frem. Noe som ikke skjedde.

- Jeg føler meg urettferdig behandlet. Det vært mangel på rett informasjon, og at det har vært vanskelig å forholde seg til noe konkret, sier skøyteløperen.

Håvard Bøkko og flere av de andre landslagsløperne har uttrykt at de vil ha arendalitten med til OL i Canada.

- Det er gledelig å høre at de andre løperne vil ha meg med, men det hjelper lite når forbundet ikke vil. Dette opprører meg, jeg blir forbannet, og det går en djevel i meg, sier Grødum til TV 2 Sporten.

Vært for dårlig
Grødum gikk lørdag et testløp i Vikingeskipet på Hamar for å vise seg frem for skøyteforbundet. Han gikk da 10 000 meter på respektable 13.37.46, noe som ikke var godt nok for skøyteforbundet.

- Det er fullt forståelig at en utøver som satser på dette nivået er skuffet over å ikke komme til OL. Vi har sett på resultatene gjennom hele sesongen, og da når han ikke opp mot de andre løperne, sier sportssjef i Skøyteforbundet, Øystein Haugen.

Haugen mener den troppen som nå er tatt ut er komplett, og den som best til å representere Norge i OL.

- Nå har vi tatt ut troppen som reiser til precamp i USA i morgen. OL-toget er gått for Øystein Grødum, sier Haugen til TV 2 Sporten.