Kommunen vil ikke dekke Tromsø 2018-tabbe

Tromsø formannskap vil ikke betale 400.000 kroner i erstatning for OL-selskapet Tromsø 2018s ulovlige bildebruk. Dermed går selskapet trolig konkurs.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selskapet brukte et bilde av en snøbrettkjører de ikke hadde lov til i sin markedsføring. Høyesterett har dømt selskapet til å betale erstatning, men selskapet ingen penger og har bedt eierne betale. Den største eieren, Tromsø kommune, vil altså ikke bidra.

– Det er ikke slik at Tromsø kommune automatisk har en plikt til å gjøre opp for seg. Det er en grunn til at det er organisert som et aksjeselskap i dette arbeidet, sier Høyres Øyvind Hilmarsen til NRK.

Ordføreren i Tromsø er imidlertid ikke enig med opposisjonen, som fikk flertall i formannskapet mot å bruke skattebetalernes penger.

– Å springe fra sine forpliktelser på denne måten vil gi et betydelig omdømmetap for kommunen i næringslivet, sier ordfører Arild Hausberg (Ap) ifølge nordlys.no.

Det samlede kravet mot Tromsø 2018 er på 1.249.750 kroner. Troms Kraft, Mack, Hurtigruten ASA, Sparebank1 Nord-Norge og Troms fylkeskommune har alle innfridd sine forpliktelser på vel 860.000 kroner. (©NTB)