Over 40 døde i ny kuldebølge i Øst-Europa

En ny kuldebølge over Øst- og Sørøst-Europa har krevd over 40 liv i løpet av helgen. Temperaturene har vært nede i minus 35 i Polen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et teppe av snø har igjen lagt seg over deler av Tyrkia, Bulgaria og Romania, og i Bulgaria var alle skoler stengt mandag på grunn av kulden. Sivilforsvar og redningstjenester ble mobilisert for å bringe livsnødvendige varer ut til landsbyer isolert av opptil fire meter dyp snø.

I Romania falt temperaturen til 34,4 minusgrader i sentrale deler av landet. Et stort antall veier ble stengt og flere titalls tog ble innstilt. En talskvinne for helsedepartementet opplyste at 22 mennesker var funnet omkommet i kulda de siste fem dagene. De fleste var eldre, hjemløse personer.

Fem personer er funnet døde i Istanbul i Tyrkia etter at en kraftig snøstorm skape strømbrudd. Snøen var opp til 35 centimeter dyp i den tyrkiske millionbyen.

Tre personer omkom i kulden i Bulgaria i helgen, der det ble målt ned til 29 kuldegrader.

I Polen sank temperaturen til minus 35, og elleve personer ble funnet døde, blant dem en trettenåring som hadde inntatt betydelige mengder alkohol. Siden november har 202 mennesker omkommet i kulden i Polen. (©NTB)