Petter Northug (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Petter Northug (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Petter Northugs lillebror juniorverdensmester

Thomas Northug til topps på sprinten i junior-VM.

Thomas Northug (19), lillebror til Petter, gikk helt til topps da junior-VM på ski ble innledet med sprint i Hinterzarten mandag.

- Ikke til å tro
Unggutten følger dermed i skisporene til sin meritterte storebror, som også ble juniorverdensmester i sprint.

Northug hadde den nest beste tiden i prologen, men var i en egen klasse da det skulle avgjøres. På oppløpet i Hinterzarten kunne han jublende krysse mållinjen.

- Dette er ikke til å tro, sier han til bladet.no.

- Gratulerer, bruttern
Storbror Petter er på vei til OL i Vancouver, men på Team Northugs nettsider har han lagt ut en gratulasjon til sin lillebror fra flyplassen i Frankfurt.

- Ønsker å bruke anledningen til å gratulere bruttern, som ble verdensmester på ski på dagens sprint i juniorverdensmesterskapet i Hinterzarten i Tyskland. Synd å ikke kunne være i riktig del av landet, men jeg feirer med en RedBull og baguette på flyplassen i Frankfurt, skriver Northug.

- Helt rått
Overfor TV 2 Sporten utdyper det skiesset.

- Det er helt rått hvordan bruttern har klart å toppe formen, men jeg er ikke overrasket. Jeg får kjørt meg når vi trener sammen, sier Petter Northug.

- Betyr det at Thomas også har det samme rykket som deg?

- Han er knallrask. Starter vi sammen, altså på null, og går max i sju-åtte sekunder, ja, da tar han meg.

- Og taktomslag i bra fart?

- Det er vanskelig å kvitte seg med ham, og det er vel bare å innse at andre nå er unge og lovende, sier Norges store gullhåp i OL.

Også i kvinneklassen ble det norske medaljer. Regjerende mester Ingvild Flugstad Østberg tok sølvet og Kari Øyre Slind bronsen. Svenske Hanna Brodin ble for sterk og vant. (©NTB/TV 2 Sporten)