Vannverkssjefen fastholder sin uskyld

Innkjøpene Økokrim mener var ulovlige, var relevante for vannverket på Romerike på lang sikt, mener tidligere vannverkssjef Ivar T. Henriksen (71).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere direktøren ved Nedre Romerike Vannverk og Sentralrenseanlegget RA-2 (NRV/RA-2) nektet straffskyld på 53 av 54 punkter da Eidsivating lagmannsrett mandag startet behandlingen av ankene i vannverkssaken. Ivar T. Henriksen vedgikk triksing i forbindelse med leie og salg av to firehjulsdrevne biler. Men det var også alt han erkjente da tiltalen mot ham var lest opp.

Også Henriksens sønn, Pål H. Henriksen, slamkjører Eilert Støen, maskinutleier Hallvard Aanonli i Teknikk og Anlegg og entreprenørselskapet Peab nektet straffskyld etter tiltalen som omfatter grov økonomisk utroskap og grov korrupsjon.

Retten har satt av 14 uker til behandlingen, som på grunn av sitt store omfang går i dansesalen til KFUM-huset i Oslo sentrum.

- Disse momentene er helt sentrale i de delene av tiltalen som omfatter økonomisk utroskap. Det dreier seg om boreriggen og en rekke andre innkjøp, sier advokat Harald Stabell til NTB. (©NTB)