Varsler ekstremvær over hele Nord-Norge

Regnvær tirsdag og onsdag gjør at det kan bli oversvømmelser fra Troms og sørover til Trøndelag. Tirsdag ettermiddag og kveld er det varslet sørvestlig full storm i hele Nord-Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ekstremværet «Ask» som fra tirsdag slår inn over kysten av Nordland, Troms og Vest-Finnmark. Også kyst- og fjordstrøkene i Øst-Finnmark vil tirsdag ettermiddag og kveld få sørvestlig full storm med sterk storm utsatte steder. Vinden vil minke noe onsdag morgen, opplyser Meteorologisk institutt.

På grunn av ekstremvarselet vil i hvert fall Lakselv barneskole i Porsanger kommune i Finnmark holde stengt tirsdag, skriver Finnmark Dagblad.

Tirsdag ettermiddag og onsdag er det ventet regn under 500-1.000 meter i Troms, Nordland, Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag.

– Dette vil gi raskt økende vannføring i mange elver og bekker i området, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Som følge av økt vannføring blir det fare for oversvømmelser i elver og bekker. I bebygde områder er det risiko for lokale oversvømmelser som kan oppstå når is og snø tetter rør, sluk og andre avløpsveier.

Meldingene er imidlertid usikre både når det gjelder nedbørsmengder og temperatur, og NVE gjør oppmerksom på at det er usikkert om nedbør i indre strøk kommer som regn eller snø. (©NTB)