kort
kort

Nå kommer det «miljøvennlige» kredittkortet

Gi penger til Bellona hver gang du handler


Med det nye kredittkortet Pangea Ecocard går 1 prosent av alle kjøp til et miljøfond som skal forvaltes av miljøorganisasjonen Bellona. Dette er den første kommersielle satsingen på denne typen kort i Norge.

Les også: Politiet stoppet ikke for kvinne med barnevogn

Les også: Mye skrik for ingenting

Grønne penger

-Skal vi lykkes med å snu klimautviklingen må det rett og slett bli mye lettere for norske forbrukere å handle miljøvennlig. Med dette kortet går 1 prosent til miljøet uansett hva man handler og uten at det koster brukeren en eneste krone. Vi kaller det grønne penger, skriver Torgeir Wemmestad-Haaland, daglig leder i Pangea, i en pressemelding.

-Hvis man klarer å legge et automatisert bidrag til miljøet i alle handlinger vil det faktisk gjøre en forskjell, sier Wemmestad-Haaland til TV 2 hjelper deg.

-30 millioner kroner til miljøet

Pangea har en målsetting om 100.000 kredittkortkunder. Dersom de når dette målet vil det kunne gi et årlig miljøbidrag på rundt 30 millioner kroner, i følge pressemeldingen.

Bellona er faglig ansvarlig for kredittkortfondet.

-Førti prosent av det som samles inn går til Bellonas langsiktige arbeid for å bekjempe de store miljøutfordringene nasjonalt og globalt. De resterende seksti prosentene går blant annet til nasjonale miljøprosjekter, et forskningsstipend og Pangeas miljøpris, sier Tone Foss Aspevold, informasjonsansvarlig i Bellona.

500 kroner per kort

Miljøbidraget betales av Pangea og er oppad begrenset til forbruk inntil 50 000 kroner per år, eller 500 kroner i miljøbidrag per kort per år.

-Dette er på grunn av to hensyn. For det første skal kortet være knyttet til fornuftig bruk. For det andre har vi et netto tap per transaksjon, slik at det er en økonomisk betraktning i dette også. Vi håper å kunne heve dette taket etter hvert, sier Wemmestad-Haaland i Pangea til TV 2 hjelper deg.

Se TV 2 hjelper deg hver torsdag kl. 20.30