NYE BYRÅDER: Øystein Sjøtveit (Frp) og Anniken Hauglie (H) er Oslos nye byråder. (Foto: Kjetil Løset/TV 2)
NYE BYRÅDER: Øystein Sjøtveit (Frp) og Anniken Hauglie (H) er Oslos nye byråder. (Foto: Kjetil Løset/TV 2)
OSLO: Byrådet i Oslo får to nye byråder. (Foto: Berit Roald/SCANPIX)
OSLO: Byrådet i Oslo får to nye byråder. (Foto: Berit Roald/SCANPIX)

Se hvem som er Oslos nye byråder

Høyre og Frp får en ekstra byråd hver i hovedstaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) kunngjorde mandag ettermiddag endringer i Oslobyrådet.

Ny sosialbyråd

Anniken Hauglie fra Høyre blir ny byråd for sosiale tjenester. Den nye byråden får også ansvaret for barnevernet.

- Det er kanskje et av de viktigste områdene å lykkes på, og hvor konsekvensene av å ikke lykkes er større enn på noen andre områder, sier Hauglie til tv2nyhetene.no.

Dermed blir ansvaret for helse- og eldre som Sylvi Listhaug (Frp) har hatt delt i to. Listhaug får fortsatt ansvaret for eldreomsorgen, i tillegg til flere nye oppgaver på helseområdet som følge av samhandlingsreformen.

Hauglie har i flere år vært politisk rådgiver for Høyre i helse- og sosialsaker, både i Stortinget og da Høyre satt i Bondevik 2-regjeringen.

Ny Næringsbyråd

Øystein Sjøtveit fra Fremskrittspartiet blir ny nærings- og eierskapsbyråd i hovedstaden. Han får blant annet ansvar for mange av de store byggeprosjektene i hovedstaden

- Jeg skal gjøre mitt til at vi ikke skal ha noe som er i nærheten av å være skandaløse forhold når det gjelder fremdrift og å lande prosjektene på riktig måte, sier Sjøtveit til tv2nyhetene.no.

Sjøtveit kommer fra jobben som avdelingsdirektør i NAV Akershus og har i mange år vært lokalpolitiker, samt spesialrådgiver for Frp på Stortinget.

Siden Anette Wiig-Bryn (Frp) måtte gå av i august i fjor som følge av budsjettsprekken i Holmenkollen, har ansvaret for næringspolitikken ligget hos Jøran Kallmyr (Frp).

Han fortsetter som byråd for samferdsel og miljø.

Fra seks til åtte

Byregjeringen i hovedstaden blir dermed utvidet fra seks til åtte medlemmer. Berger Røsland har dermed fått på plass de to siste brikkene, etter at han overtok ledelsen av byrådet fra Erling Lae i september i fjor.

- Jeg er ganske overbevist om at dette medfører en styrking av byrådet i Oslo, sier byråsdsleder Stian Berger Røsland (H).

Oslo har hatt byregjering i 23 år, og de fleste årene har byrådet bestått av sju eller åtte medlemmer.

Disse har sittet byrådet i Oslo :