MÅ VENTE: Petter Northug. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
MÅ VENTE: Petter Northug. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Snøen stoppet Northug

Petter Northug jr. og de andre skistjernene har fått utsatt OL-avreisen.

Gardemoen/Bergen (TV 2 Sporten): Mandag morgen klokken 06.25 skulle Petter Northug, Marit Bjørgen og de andre skistjernene opprinnelig ha satt seg på flyet for avgang Sun Valley i Idaho og høydetrening før OL.

Men kraftig snøfall i Frankfurt har ført til at avreisen foreløpig er utsatt på ubestemt tid.

- Nå er det bare en ting å gjøre: Nemlig å sove!

Må vente på ny avgang
- Flyet skulle gått fra Gardemoen til Frankfurt klokken 06.25, men etter 45 minutters ventetid fikk vi beskjed om at alle måtte forlate flyet. Neste håp for avgang er klokken 10.30, forteller TV 2 Sportens reporter Ernst A. Lersveen, som også var passasjer på flyet.

De norske skiløperne skulle opprinnelig ha satt seg på et nytt fly til Seattle fra Frankfurt klokken 10.20. Det flyet kan de nå glemme å rekke.

- Årsaken til utsettelsene i Frankfurt er kraftig snøfall. De har visst stengt tre rullebaner på flyplassen der, sier Lersveen.

- Må bare sove
Petter Northug og lagkameratene på landslaget har dermed en lang reise foran seg.

- Dette får jeg ikke gjort noe med. Nå er det bare en ting å gjøre: Nemlig å sove, sier Petter Northug til TV 2 Sporten.

Delegasjonen kom seg til slutt til Frankfurt, men rakk ikke forbindelsen videre. Dermed må skistjernene overnatte i den tyske byen før de reiser videre tirsdag formiddag.

- Vi tåler vel én dag på hotell. Mulig det blir noen push ups i sengen, sier Northug til TV 2 Sporten.