Tre fengseldirektører går av

Fengselsdirektørene i Bergen, Ullersmo og Oslo forsvinner alle omtrent samtidig fra jobbene sine. – Ingen tilfeldighet, mener flere sentrale tillitsvalgte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Direktør Ketil Evjen i Bergen fengsel har sagt opp, direktør Ellen C. Bjerke på Ullersmo sluttet 15. januar, og direktør Øyvind Alnæs har søkt to års permisjon fra Oslo fengsel.

– De ansatte i kriminalomsorgen betaler en høy pris for justisminister Knut Storbergets råkjør for å fjerne soningskøene. Det har vært stor slitasje både på vanlige ansatte og oppover i ledelsen, sier seniorrådgiver Tore Leirfall i Kriminalomsorgens Yrkesforbund (KY) til Bergens Tidende.

Regiontillitsvalgt Jorunn Foss i Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund (NFF) Region Vest er enig i at det er tøft å være leder i kriminalomsorgen.

– Kravene øker stadig, mens de økonomiske rammene blir strammere og det er en økende mangel på faglært personale, sier hun.

I justisdepartementet medgis det at presset har vært stort.

– Det er en realitet at det i denne perioden har vært et stort trykk på soningsplassene og et høyt belegg, sier statssekretær Terje Moland Pedersen

– Men jeg er helt ukjent med at det betyr at folk har valgt å slutte, sier han, og tror det er rene spekulasjoner fra de tillitsvalgte. (©NTB)