Gunnar Pettersen  (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Gunnar Pettersen (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

Gunnar Pettersen tror på Norge

Tidligere landslagssjef Gunnar Pettersen mener Norge har sikret seg et ypperlig utgangspunkt for å nå en semifinale i håndball-EM.

- Norge har all verdens mulighet til å gå til en semifinale. Vi skal møte tre nasjoner som vi har gode sjanser til å slå. Vi begynner med Østerrike, som vi tidligere har slått veldig greit. Også blir det ofte jevne kamper mot Danmark og Island, men Norge har ikke overdreven respekt for de to motstanderne og både danskene og islendingene har svingt i prestasjonene. Så denne muligheten bør de norske spillerne ta, for det er ikke ofte man får en så god sjanse til å nå semifinalen i et mesterskap, sier Pettersen, som under EM er ekspertkommentator for TV 2.

Han har spesielt fulgt Sverige og Danmarks kamper tett. Og mens svenskene måtte reise hjem, møter vi Danmark i hovedrunden tirsdag. En naboduell som fort kan bli utslagsgivende for vår sjanse til å nå en semifinale.

Ligner ikke seg selv
- Du har sett samtlige av danskenes innledende kamper. Hva slags inntrykk har du av Danmark så langt i mesterskapet?

- Det har vært et Danmark som ikke helt har lignet på seg selv. De har riktignok et fantastisk forsvarsspill. Men målvakten Kasper Hvidt, som har vært strålende når Danmark har gjort det bra i de siste mesterskapene, ligger langt under sitt vanlige nivå. Angrepsmessig har de et kantspill som er det beste i verden, men der stopper det. Strekspilleren Michael Knudsen er langt unna toppnivå og de har ikke en eneste stabil bakspiller, mener Pettersen, som mener særlig Kasper Hvidts prestasjoner bør uro danskene landslagssjef Ulrik Wilbek.

- Alle trenere blir bekymret når målvakten ikke fungerer. Jeg tror dette er noe som plager Wilbek, sier Pettersen.

Tålmodighet
Han mener tålmodighet i angrepsspillet er det viktigste stikkordet før tirsdagens kamp mot Danmark.

- Danskene har vært strålende i sitt forsvarsspill. Hvis de norske spillerne er for utålmodige, blir det mye spretting av ball og mange frikast og det gavner ikke Norge, sier Pettersen.

- Vurderer du dette danske lagene som svakere enn de utgavene vi har sett i de siste mesterskapene?

- Ja, de har prestert svakere i noen av spillets faser. Men på sitt beste er de fortsatt veldig gode. Og det er jo ofte sånn at de som sliter innledningsvis, gjerne spiller seg opp utover i mesterskapet. Av den grunn skal vi aldri avskrive danskene, avslutter Gunnar Pettersen.