Spyker får støtte fra ny investor

Nederlandske Spyker Cars har fått støtte fra en ny investor i forhandlingene om et kjøp av Saab, melder svenske medier søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere medier melder at Spyker har fått en hemmelig investor med på laget, og ifølge SVT skal det være snakk om en investor som Saabs eier General Motors kan godta.

Spyker skal ha budt 500 millioner dollar (2,9 milliarder kroner) for Saab, og i helgen har selskapet vært i sluttforhandlinger med General Motors i Stockholm.

Spykers administrerende direktør Viktor Muller sier en avgjørelse kan komme allerede på mandag, skriver Svenska Dagbladet i sin nettutgave.

Sveriges regjering bekrefter at den er i kontakt med partene. Regjeringen har gjort det klart for General Motors at Saab kan regne med lånegarantier fra staten, sier Jöran Hägglund, som representerer regjeringen i bilforhandlingene.

Den europeiske investeringsbanken (EIB) har tidligere kunngjort at den er villig til å gi 400 millioner euro i lån til Saab, men dette forutsetter at noen garanterer for lånene. (©NTB)