Spanjolen venter tvillinger i slutten av september. Illustrasjonsfoto.  (Foto: Roald, Berit/SCANPIX)
Spanjolen venter tvillinger i slutten av september. Illustrasjonsfoto. (Foto: Roald, Berit/SCANPIX)

Tvillingsøstre fikk leukemi samtidig

Eneggede tvillinger deler samme skjebne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fire år gamle Megan Garwood ble rammet av leukemi for fem måneder siden. Én uke senere fikk søsteren Gracie samme sykdom, skriver Aftonbladet.

Ble innlagt

De identiske tvillingsøstrene gjør alt sammen. Men ingen kunne forutsett at de livlige jentene fra den engelske byen Hatfield Peverel i Essex skulle dele samme livstruende sykdom, samtidig.

I slutten av august begynte Megan å se trøtt og blek ut. Da hun ble undersøkt på sykehus oppdaget legene at hennes blodverdier var urovekkende lave. Hun ble umiddelbart innlagt på sykehuset.

– Plutselig sa legen at datteren vår hadde kreft, sier tvillingenes mor, Emma Garwood til Daily Mail.

Fireåringen måtte dermed gjennomføre en umiddelbar behandling med cellegiftkur.

Delte rom

Men bare én uke senere begynte også tvillingsøsteren Gracie å se dårlig ut. Det viste seg da at også hun var blitt rammet av den samme sykdommen, trass i at legenen mente risikoen for leukemi også hos henne var minimal.

Dermed måtte også hun innlegges og starte på samme behandling som søsteren. De to fikk dele rom på sykehuset.

– Å se begge jentene på sykehus og være med når de gjennomgår samme behandling side om side var et mareritt, sier Emma Garwood.

På bedringens vei

I ni uker bodde hele familien på sykehuset. De forsøkte å holde motet opp, men mamma Emma innrømmer at det var tøft. I november lysnet det imidlertid da tvillingsøstrene kunne flytte hjem. De må likevel besøke sykehuset ukentlig for å få sin dose med cellegift. Ifølge legene kan det ta minst to år før jentene kan friskmeldes.

– Uansett hvor fryktelig det var at jentene ble syke samtidig, så var det bedre at de ble det, slik at de kunne gå gjennom det sammen, sier Garwood.