Frykter at barn er bortført i Haiti

Barn er forsvunnet fra sykehus i Haiti etter jordskjelvet den 12. januar, melder FNs barnefond UNICEF. Frykten øker for at barn er blitt bortført for adopsjon i utlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi har cirka 15 dokumenterte tilfeller der barn er forsvunnet fra sykehus og ikke har vært sammen med familien sin på tidspunktet det gjelder, sa UNICEF-rådgiver Jean Luc Legrand i Genève fredag.

UNICEF er også blitt fortalt at barn skal ha blitt brakt over grensa til Den dominikanske republikk eller satt på fly ut av Haiti, sier Legrand.

- UNICEF har arbeidet i Haiti i mange år, og vi kjente til problemet med barnehandel som eksisterte fra før. Uheldigvis har mange av disse nettverkene for handel med barn kontakter til det internasjonale adopsjonsmarkedet.

Situasjonen minner om det som skjedde etter tsunamikatastrofen i Asia i 2004, mener Legrand. Den gang begynte kriminelle nettverk å bortføre barn umiddelbart etter katastrofen.

Legrand understreker at omverdenen er advart mot å adoptere jordskjelvofre fra Haiti, men flere land har allerede satt i gang adopsjonsprosesser. (©NTB)