Christian Bolanos (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Christian Bolanos (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Bolaños-dobbel da Start ydmyket Sandefjord

Start-profilene tok ansvar og ordnet 4-0-seier over Sandefjord.

Costaricaneren Cristian Bolaños og Start var vårsesongens store åpenbaring i Tippeligaen, men 25-åringen og lagkameratene opplevde en formstopp på høsten.

Fredag var imidlertid Start tilbake i storslag og feide Sandefjord av banen i en treningskamp i Sørlandshallen.

Bolaños-dobbel
Etter 37 minutter stanget Geir Ludvig Fevang inn et innlegg fra Espen Børufsen. Dermed sto det 1-0 til hjemmelaget til pause.

Åtte minutter etter hvilen fikk Start tildelt straffespark etter at Børufsen ble lagt i bakken innenfor 16. meteren. Fjorårets Start-toppscorer var iskald fra krittmerket og doblet ledelsen.

Cristian Bolaños satte inn kampens siste to scoringer etter 64 og 73 minutter og sørget dermed for 4-0-seier til Start.

- Denne kampen var veldig positiv for vår del. Laget henger langt bedre sammen enn på samme tid i fjor. Spesielt fornøyd er jeg med backfireren som var nykomponert og svært ung. I tillegg synes jeg Christer Kleiven gjorde en fin figur på midtbanen. Det er flere spillere som melder seg på i kampen om en plass på laget, sier Start-trener Knut Tørum til TV 2 Sporten.

Tørum mønstret en forsvarsfirer med Avni Pepa (21), Espen Knudsen (18), Jesper Mathisen (22) og Rolf Daniel Vikstøl (20) fra start.

- Stokkelien på et nytt nivå
Tørum var også full av lovord om tomålsscorer Cristian Bolaños etter kampen.

- Han er en klassespiller på dette nivået og viste seg frem med to mål mot Sandefjord.

Tørum varsler dessuten om at fjorårets spisskomet i Tippeligaen, Mads Stokkelien, er langt bedre enn det han var på samme tid i fjor.

- Han er en helt annen gutt nå enn på samme tid i fjor. Han er mye bedre trent og har en helt annen innstilling. Mads kommer til å ta nye steg i 2010.

Årst tilbake
Kampen markerte også veteranspissens Ole Martin Årst gjør comeback for Start. Årst har slitt med store skadeproblemer de siste årene og hadde egentlig lagt opp.

Derfor var applausen fra tilskuerne i Sørlandshallen stor da Årst endelig var tilbake på fotballbanen i gul drakt de siste 13 minuttene.

Den uventede Årst-returen gleder Start-treneren.

- Vi har sagt at hvis han klarer å komme i form og holde 90 minutter så vil vil prøve å rydde plass til ham i stallen. Han er i en helt annen forfatning nå enn i hele fjor, sier Tørum.

Sandefjord stilte uten sin tidligere kaptein Erik Mjelde som er klar for Brann.