GUTTA I A1 lover å gi alt i MGP
GUTTA I A1 lover å gi alt i MGP

Derfor ble de egentlig med i MGP

A1 er klare for å gjøre sitt beste, men det var egenlig ikke på agendaen...

- For seks måneder siden hadde vi aldri trodd vi skulle være med i MGP. Vi hadde ikke en gang vurdert det, men da vi fikk forespørselen fant vi ut at det var en god idé, sier Mark Read til «God kveld Norge».

- Det er ikke så lett å finne arenaer der man kan fremføre nytt materiale. MGP er derfor en kjempemulighet. Sangen vi skal synge var ikke skrevet med tanke på konkurransen, men den ble plukket ut blant et knippe låter. Det er en pop-rock-låt. Energisk og up-beat i samme gate som «Caught in the Middle». Vi fortsetter der vi slapp, forteller Mark.

Nå gleder de seg veldig, og dagens prøver gikk kjempebra.

- Det blir fantastisk. Et kjempeshow på scenen, sier han.

Hylende fans

Mye har forandret seg siden gutta var en del av den store boyband-bølgen. Suksessen med blant annet «Caught in the Middle» skapte hysteri blant jentene, og noe av dette har forandret seg.

- Fansen har blitt eldre og nå hender det at de tar med seg barna sine på konsertene våre. Likevel - da vi hadde konsterter i Oslo nylig var det den samme hylingen blant fansen. Vi har en sterk gruppe tilhengere i Norge.

-Litt rart

Han innrømmer at det å være brite og delta i norsk MGP er litt rart.

- Det er rart, men det er mye bedre for meg og Ben. Det gikk så bra for Norge i fjor, og det er inspirerende med tanke på kvalitet. I Norge er det mer fokus på låtkvaliteten, mens i England dreier det seg mer om klær og moro. Man tar det mer seriøst her.

- Tror du noen av de andre deltagerne vil reagere på deres status i Europa dersom dere skulle vinne og representere Norge i den internasjonale finalen?

- Så langt har vi ikke tenkt. Vi har mange fans i blant annet England og Spania, men det er mange som har tilhengere.

Han insisterer på at de ikke blir skuffet hvis det ikke går deres vei.

- Først og fremst skal vi ha det kjempegøy, og så skal vi gjøre det beste vi kan.

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her
På Twitter? Følg «God kveld Norge» her

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»