Bøkko, Koss (Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix)
Bøkko, Koss (Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix)

- Bøkko vil ha Koss sparket før fredag kl. 21.00

Skal ha gitt toppidrettssjefen et ultimatum.

Sirkuset omkring det norske skøytelandslaget tar stadig nye vendinger.

Les også: Bøkko: - Koss hilser ikke på meg
Les også: Bøkko vurderer å bryte med landslaget

Ifølge Dagbladet.no skal Håvard Bøkko nå ha gitt toppidrettssjef Jarle Aambø og skøytepresident Vibecke Sørensen følgende ultimatum:

Si opp assistenttrener Johann Olav Koss innen klokken 21.00 fredag kveld. Hvis ikke, så bryter Bøkko ut av landslaget og kjører et privat opplegg inn mot OL-start.

Opplegget - som Bøkko skal kjøre sammen med lillesøster Hege - vil være under Peter Muellers vinger, og ha base i Salt Lake City.

Les også: Kaggestad trekker seg
Les også: Derfor vraker Bøkko Koss

Bøkko-sponsoren Rolf Hauge bekrefter at et krav har blitt stilt, men at det ikke dreier seg om at Bøkko automatisk vil trekke seg.

- Dagbladet overdriver litt. Håvard Bøkko har skrevet en rapport til skøyteforbundet og Olympiatoppen. Der skriver han at han føler seg trakassert av Johann Olav Koss og ber om at dette skal opphøre. Han er misfornøyd med det, og vil at de skal sparke Koss, sier Hauge til TV 2 Sporten.

- Han vil at det skjer snart og vil gjerne ha en tilbakemelding før klokken 21.00 i kveld (fredag). Hvis ikke det er mulig, så sier han at han vil trekke seg eller at Koss gir han en unnskyldning. En annen mulighet er at Koss og Bøkko skilles helt på veien frem til OL og under OL, forteller Hauge.

Det har blitt spekulert i at Bøkko også vil trekke seg fra det norske lagtempolaget i OL. Dette fordi han ikke vil få anledning til å trene på lagtempo i sitt private opplegg.

Det avviser Hauge.

- Bøkko er lojal overfor de andre på laget og vil gjerne gå lagtempo med dem. Derfor har han ikke trukket seg ennå. Medalje i lagtempo betyr mye for han, sier han.

Les også: Skøyteløperne får taleforbud
Les også: Koss ferdig før OL

Se hva Bøkko sa om sitt forhold til Koss til TV 2 Sporten torsdag her:

375337