Forsterker vaktholdet i Ålesund i helgen

Politiet i Ålesund setter i helgen inn ekstramannskaper etter de mange overfallssakene i byen. Fredag ba de om bistand fra Kripos.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi setter inn ekstra tiltak på bakgrunn av voldtektssakene. Vi har satt alt av tilgjengelige ressurser på etterforskningen og i tillegg setter vi inn ekstra mannskap på vakt i helgen, opplyser politistasjonssjef Endre Flatvad ved Ålesund politistasjon.

Ålesund politistasjon har også fått ressurser fra flere lensmannskontor i politidistriktet. Denne uken har det også vært en løpende vurdering om det skal bes om bistand fra Kripos.

– Etter en vurdering er det i dag tatt kontakt med Kripos og bedt om bistand i forbindelse med voldtektssaken. Når vi nå ber om bistand, er det fordi vi mener dette er riktig nå, heter det i en pressemelding fra Sunnmøre politidistrikt.

Det har det siste drøye halve året vært flere overfallsvoldtekter i Ålesund. Den siste anmeldelsen fikk politiet forrige helg. De mange overfallene har ført til at unge kvinner er redd for å gå alene utendørs i Ålesund når det er mørkt. (©NTB)