Eks-lærer dømt for overgrep mot gutter

En 54 år gammel tidligere lærer er i Salten tingrett dømt til fengsel i ett år og fire måneder for overgrep mot tre gutter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen må i tillegg betale til sammen 190.000 kroner i oppreisning til de tre guttene, skriver nettutgaven til Avisa Nordland.

Dommen er i samsvar med aktors påstand.

To av de tre guttene var hans egne elever. Den ene gutten var åtte år gammel da han ble utsatt for overgrep. Mannen var på den tiden leieboer i en sokkelleilighet i huset der gutten bodde. Gutten er nå voksen. Han klarte ikke å fullføre skolen etter ungdomsskolen.

Den andre eleven ble utsatt for overgrep fra læreren sin i fire år fra han var ni år gammel. Gutten utviklet psykiske problemer og søker nå som 20-åring om å bli uføretrygdet. Den tredje eleven ble utsatt for overgrep i to år fra han var tolv år gammel.

Politiet beslagla flere tusen bilder og tegninger som viser overgrep mot barn da de etterforsket saken. Læreren nektet først for alt da han ble pågrepet, men etter hvert navnga han gutter han skal ha forgrepet seg mot. Han ble siktet for overgrep mot ni gutter og til sammen 16 forhold, men de fleste av sakene var blitt foreldet.

Det er formildende at 54-åringen har innrømmet saken, mener retten.

– Jeg er et slikt monster man leser om i avisene. Men jeg har ikke bedt om å bli slik. Jeg har en legning jeg ikke har bedt om å få. Og jeg har ikke klart å kontrollere meg, sa en gråtende 54-åring da han forklarte seg i retten. (©NTB)