Igor Voynarovskiy (Foto: Faksimile «Use them»)
Igor Voynarovskiy (Foto: Faksimile «Use them»)

Lager film med russisk superstjerne

Ungdommer fra hele Nordkalotten lager film til avslutningen av Tromsø Internasjonale Filmfestival.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag denne uka samlet ungdommen seg, målet var å lage en film på én uke.

– Det er galskap, jeg har jobbet på en del kortfilmer, og den siste vi laget tok ett år å gjøre ferdig, sier den finske regissøren Miina Alajärvi til TV 2 Nyhetene.

«Use them»

Den fire minutter lange komedien handler om makteliten i sikkerhetsbransjen. Den tar samtidig opp et tema som ungdom bør være opptatt av, nemlig beskyttelse.

– «Use them» handler om makt og sex, disse menneskene jobbet i sikkerhetsbransjen. Men dem vet ikke hvordan dem skal beskytte seg selv, sier regissøren.

Russisk stjerne

På rollelista har ungdommen klart å lure med seg Igor Voynarovskiy, han er en av hoverolleinnehaverne i den russiske filmen Hipsters, som var festivalens åpningsfilmen.

– Jeg viste ikke at han var en stor skuespiller i Russland før på slutten av dagen, så det var jo litt artig og bli klar over det. For han var jo akkurat som alle andre. En veldig gjev mann å jobbe med, sier fotograf Ivar Andreas Waage Johansen til TV 2.

Håper å bli oppdaget

At filmen har premiere under filmfestivalen i Tromsø, synes ungdommen er en ære. Nå håper de at bransjefolk vil se deres talent. Målet er å bli oppdaget.

– Ja, jeg regner med det er det alle sammen håper på, sier Alajärvi.