Bøhler ber folk anmelde moralpolitiet

Jan Bøhler, leder i Oslo Arbeiderparti, oppfordrer de som blir trakassert av moralpolitiet, om å anmelde til det ordentlige politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Som samfunn må vi sette en grense. Når du truer noen på livet eller spytter på dem bryter du faktisk norsk lov. Det skal ikke samfunnet akseptere, sier stortingsrepresentanten og nestlederen i Stortingets justiskomité til Aftenposten.

Bøhler har lenge engasjert seg i spørsmål rundt integrering og minoriteter i Oslo. Han mener det som nå er dokumentert på Grønland bare er toppen av et isfjell. Som eksempler nevner han ungdom som blir skjelt ut for å ha snakket norsk på T-banen, jenter som blir passet opp utenfor SFO fordi de ikke har brukt hijab og en økende tendens til at muslimske kvinner ikke kan håndhilse på menn.

– Mye burde kommet fram tidligere, men vi har vært for redde for å stigmatisere og svartmale, sier Bøhler, som også mener det er urovekkende at andelen som gifter seg på tvers av egen minoritet i flere grupper minker, ikke øker.

Ap-politikeren er klar over at flere mener dette et problem som i utgangspunktet angår få, men Bøhler advarer tvert imot mot å bagatellisere det som skjer.

– Dette er et langt dypere fenomen enn noen gærninger på gata. Det handler om de samme strømningene som gjør at stadig flere ber om hjelp mot tvangsekteskap. Om retten til å lykkes i Norge. Forhold vi har tatt altfor lett på, sier Bøhler. (©NTB)