Volvo 240 4 dørs
Volvo 240 4 dørs

Hva skal jeg se opp for når jeg har lyst på denne?

Kenneth drømmer om klassikeren Volvo 240. Se hva Brooms bilekspert mener.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Kenneth spør:

Hei du Benny! Har skjønt at du også er Volvofan og derfor håper eg at du kan svare på dette. Eg skal ha min første bil om ett års tid og drømmer om ein Volvo 240. Kommer fra ein skikkelig Volvofamilie og har vokst opp i Volvo. No har vi en V70 fra 2005 og ein C30 som er nesten ny. Kan du si litt om hva eg må ut med for ein fin 240 og kanskje også litt om hva eg må se opp for? Har sett bruktguiden her på broom men der fant eg ikke noe om den.

Benny svarer:

Hei Kenneth. Så hyggelig at du er interessert i 240, det er en av mine favorittbiler gjennom tidene. Helt riktig at den foreløpig ikke er i bruktguiden, men det kommer. Det kan jeg love!

Men det er mange andre biler i bruktguiden. Klikk her for å se alle

Så til spørsmålet ditt: Dette er en super førstebil, men du skal bruke litt tid på å finne et pent eksemplar. Jeg pleier å si at det beste er å kjøpe en av de første - eller en av de siste. Første hvis du vil ha en bil med klassisk look. De siste hvis du vil ha mest mulig (tross alt) moderne bil.

Du bør kjøpe med 2,3-literen og jeg anbefaler absolutt bil med femtrinns girkasse og servostyring. Da er 240-en langt hyggeligere å leve med!

Rust er den store stygge ulven her, som på så mange andre eldre biler. Sjekk særlig i gulvet, både i kupeen og i bagasjerommet. Også nederst på B-stolpen. Andre ting du må sjekke er bremser og eventuell oljelekkasje fra motoren. Vi snakker jo om "godt voksen" bil så mye kan gå galt.

Tok et kjapt nettsøk og fant en 240 Classic til 28 000 kroner som virker nesten optimal. Akkurat EU-godkjent, påkostet og vært i samme familie lenge. Sånt er viktig! For 25 000-30 000 kroner bør du få en veldig fin bil. Kan du mekke litt selv er det også enkelt å reparere og deler er billig. Lykke til!

Se 240 i ny utgave - klikk her

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene i Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Kjøpe ny bil i år? Her får du oversikten