Trolig kontantfrie busser fra 15. oktober

Arbeidstilsynet har pålagt Unibuss, som kjører buss i Oslo og Akershus, å fjerne all pengehåndtering på bussene fra 15. oktober, dersom de ikke oppfyller fem svært strenge krav til sikkerheten for sjåførene.

– Det blir mye billigere for Unibuss som operatør og Ruter som kollektivselskap å slutte med billettsalget enn å gjennomføre de fem punktene, sier hovedverneombud i Unibuss, Lars Sæther.

Allerede for et par uker siden ble det klart at alle busser og trikker som kjører for Ruter skal slutte å selge klippekort fra 1. mars.

Det var Sæther som stanset billettsalget på bussene etter to ran rundt jul. Dette utløste i sin tur brevet fra Arbeidstilsynet.

– Vi i Yrkestrafikkforbundet har kjempet for kontantfrie og trygge busser i mange år. Nå er vi veldig glade. Jeg forutsetter at dette gjelder alle busser og trikker i Ruters ansvarsområde. Disse sjåførene er selvsagt like utsatt som våre sjåfører har vært, sier Sæther, som viser til gode resultater med kontantfrie busser i Sverige.

– Her kan passasjerene betale på sms, eller forhåndskjøpe billetter i kiosker, butikker eller på automater. Ruter har allerede sagt at de vil bygge ut salget av kort og billetter i Oslo og Akershus, sier Sæther.

Han ønsker også at andre byer i Norge tar sikkerheten til sjåførene på alvor og kutter ut billettsalget. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2