Sandefjordjubel etter at Ørjan Røyrane ga gjestene ledelsen 1 0 under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Sandefjord på Brann Stadion i Bergen  (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Sandefjordjubel etter at Ørjan Røyrane ga gjestene ledelsen 1 0 under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Sandefjord på Brann Stadion i Bergen (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)

Sandefjord vil ha varehuskjede ved stadion

Tippeliga-klubben håper på vedtak fra bystyret.

Formannskapet sa nei til at en varehuskjede kunne etablere seg på Pindsle. Nå håper Sandefjord Fotball at bystyret gjør om vedtaket.

«Sandefjord Fotball er opptatt av fotball og ikke handelspolitikk, men vil beklage det sterkt om 1,5 millioner kroner av klubbens planlagte inntekter skulle falle bort», skriver vestfoldingene på sitt nettsted.

Bystyret tar endelig avgjørelse i februar. Sandefjords problem er at klubben og arenaen er basert på inntekter fra den kommersielle virksomheten som er bygget opp nær stadion.

Kommunen bidro i sin tid med tomt da Sandefjords hjemmebane ble bygget. Deler av tomten er blitt solgt videre til næringslivet, slik at klubben kunne opparbeide seg egenkapital for videre finansiering og bygging.

Modellen har sørget for at Sandefjord har klart seg rimelig bra under finanskrisen som har preget norsk fotball.

Pindsle Eiendomsutvikling eies av noen av de samme investorene som har bygget opp Sandefjord Fotball.

Av den planlagte utbyggingen på Pindsle gjenstår nå annen etasje av bygningen hvor Lefdal Elektromarked er i første etasje. Der er det inngått en avtale om at varehuskjeden Jula Norge AS skal inn, når den midlertidige leietaker Greentech forlater lokalene.

«Sandefjord Fotball holder seg unna både partipolitikk og den handelspolitiske debatten om byutvikling i Sandefjord. Men vi beklager sterkt om den fine sportslige utviklingen vår eliteserieklubb er inne i, må reduseres på grunn av enda sterkere økonomiske begrensninger», heter det på sandefjordfotball.no. (©NTB)