Gerhard Heiberg (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Gerhard Heiberg (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

IOC vil gjøre OL hippere

De unge skal prioriteres i fremtidige OL.

Norges Idrettsforbund inviterte torsdag til et seminar om hvordan OL kommer til å se ut i fremtiden. Nå skal de unge prioriteres og gamlingene i IOC vet hvordan.

- Vi arrangerer Olympiske Leker for ungdom mellom 14-18 år for første gang i august i år. Da skal den kulturelle og utdannelsesmessige delen av arrangementet vektlegges, forklarer IOC-medlem Gerhard Heiberg til TV 2 Sporten.

Stadig utvikling
Det er IOC-president, Jaques Rogges, som står bak ideen og det er Singapore som får æren av å være første vertsnasjon. Og antallet deltakere vil være rundt tusen.

- Vi må tilpasse oss det samfunnet vi lever i og føler at vi er på god vei til å tilfredsstille de kravene vi møter fra omgivelsene, sier Heiberg.

Økt interesse
Dette vil forhåpentligvis føre til at ungdom blir mer interessert i OL og idrett generelt. For per i dag er gjennomsnittsseeren ifølge The Times rundt 50 år, mens IOC har en gjennomsnittsalder på godt og vel 60. Og disse tallene blir stadig høyere.

- Men hvordan kommer OL til å se ut om 50 år?

-Om ti år er det nok som i dag. Men om 50 år... Det er så langt etter min tid at det tør jeg ikke tenke på, sier en fornøyd Heiberg.