Hege Bøkko (Foto: Matt Dunham/AP)
Hege Bøkko (Foto: Matt Dunham/AP)

Hege Bøkko reiser til OL for å lære

- Målsettingen blir å ha det morsomt, sier hun.

Hege Bøkko (18) reiser til skøytelandslagets OL-precamp uten store forventninger til det kommende mesterskapet i Vancouver.

- Jeg drar til OL først og fremst for å få mesterskapserfaring, og vil ikke klare å hevde meg blant dem som er medaljekandidater. Målsettingen blir å ha det morsomt, å oppleve hvordan det er å være med i et så stort mesterskap, og lære mest mulig med tanke på framtidige mesterskap, sier Hege Bøkko til NTB.

Ungjenta som blir trolig å se på 1000 meter og 1500 meter i Vancouver, innrømmer at OL-uttaket ikke var noe hun hadde regnet med før sesongstart.

- Det var kjempegøy og få beskjeden om at jeg får være med. For å si det sånn; jeg hadde ikke trodd at jeg skulle få plass i OL-troppen før vi startet på denne sesongen, selv om jeg visste at det var en mulighet for å komme inn på en ungdomskvote.

Håvard Bøkkos lillesøster innrømmer at uroen rundt Peter Mueller og hans private trenerengasjement for de to søsknene har tært på kreftene.

- Jeg kan ikke lyve å si at dette ikke har hatt noen innvirkning. Jeg prøver å skille ut alt oppstyret, men det er ikke alltid like lett når det står på som verst. De siste dagene synes jeg det har gått bra, og vi har fått trent bra, sier Hege Bøkko. (©NTB)