Mean Girls 680
Mean Girls 680

Jungelloven hersker

Cady har vokst opp i Afrika, men er uforberedt på at jungelens lov også gjelder på en amerikansk high school.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cady Heron er oppdratt i Afrika av sine foreldre som er zoologer, og dermed skulle vite en del om jungelloven og "den sterkestes rett". Men siden hun alltid har gått på hjemmeskole vet hun ingenting om at jungelens lov gjelder også på en hvilken som helst high school.


Intriger

På skolen blir Cady venninne med Regina George, skolens mest populære jente. Regina er "Dronningbien" i skolens hierarki, men det er Cady som stikker, da hun faller for Reginas ekskjæreste Aaron Samuels. Regina bestemmer seg for å stikke tilbake og forhindre at Cady og Aaron finner hverandre. Intrigen mellom jentene drar med seg hele førsteklassen, og til slutt opptar den hele skolen.


Må navigere

Cady må lære seg å navigere i skolens hierarki, i det lille universet av sportsidioter, freaks, geeks, lærere og subkulturer, noe som skal vise seg langt vanskeligere å overleve enn jungelen!

Mean Girls er på mange måter en klassisk high school-komedie, men samtidig tar den opp et alvorlig tema: Tenåringsjenter som går sammen i klikker og manipulerer hverandre.


Selvhjelp

Mean Girls er skrevet av Tina Fey, fast inventar på "Saturday Night Live" i årevis, og den er basert på boken "Queen Bees and Wannabes: Helping Your Daughter Survive Cliques, Gossip, Boyfriends and Other Realities of Adolescence" av Rosalind Wiseman, en selvhjelpsbok som var på bestseller-listene til New York Times. Manusforfatter Tina Fey har tatt det alvorlige temaet fra boken og laget en skarp komedie ut av det. I de "voksne" rollene finner vi Tina Fey selv og mange av hennes kolleger fra satireprogrammet Saturday Night Live.

Se «Mean Girls» på TV 2 Zebra kl. 21.00

Se også:

«Det store korslaget» på TV 2 kl. 19.30

«Dødelig virus» på TV 2 fredag kl. 21.45