Frode Scheie (Foto: TV 2/)
Frode Scheie (Foto: TV 2/)

Hvem er tidenes keeper?

De to pensjonerte keeperkjempene ble til slutt enige. Nesten.

Graz (TV 2 Sporten):

Hvem er tidenes beste norske herrekeeper? Er det Steinar Ege? Pål Bye? Frode Scheie? Espen Karlsen? Eller noen andre?

- Steinar Ege, kommer det kjapt fra Espen Karlsen.

- Espen Karlsen, kommer det like kjapt fra Frode Scheie.

- Ege er hakket foran Frode Scheie, kontrer Karlsen da han får høre svaret fra TV 2-eksperten.

Pål Bye
Men også den tidligere keeperlegenden til Oppsal, Pål Bye, er å finne blant de aller, aller beste. Oppsal dominerte norsk håndball på 70-tallet – og Bye var fremragende mellom stengene.

- Vi må ikke glemme Pål Bye. Bye var fantastisk. Men sånn utifra meritter og sånn er det klart at Ege har stått for de aller beste klubbene i verden og er nok totalt sett den beste keeperen. Han har jo flest landskamper også, understreker Scheie.

- Det er ikke så mange levende bilder av Pål Bye, så det er vanskelig å sammenligne. Jeg har sett han spille og han var fantastisk god. Men det Steinar har prestert i mange mesterskap, i Champions League og i verdens beste liga gjør at han definitivt er nummer en, sier Karlsen som er teamleder for Norge under EM i Østerrike.

Fortid i samme klubb
Både Scheie og Karlsen har en fortid i Reistad, og TV 2s ekspert klarer ikke helt å bli enig med seg selv om det er Ege eller Karlsen.

- Jeg synes Espen var en fantastisk god målvakt. Men det Espen sleit med var at Norge som landslag ikke presterte i den perioden han var landslagskeeper,

- Jeg fikk jo mange avslutninger på meg da, smiler Karlsen.

- Det er jo ofte sånn når man ser på kåringer at man tar de som har stått på de beste lagene. Men Espen var suveren i norsk håndball og vår beste målvakt i en lang periode.

Hva mener du? Hvem er den beste gjennom tidene?