Hvor registrerer fotoboksene farten? På forskjellige avstander, kan svaret være. Foto: Terje Pedersen, ANB
Hvor registrerer fotoboksene farten? På forskjellige avstander, kan svaret være. Foto: Terje Pedersen, ANB

Fotoboksene lurer deg

Er du en av mange som tråkker bremsepedalen i bånn når du får øye på en fotoboks?

Skal vi tro avdelingsleder i sivilavdelingen i Follo politidistrikt, Elisabeth Lund, rett, kan du spare deg nedbremsingen.

– Faktum er nemlig at farten din kan bli målt på forskjellige avstander fra der fotoboksen står. Vi oppgir ikke avstanden, men den varierer fra fotoboks til fotoboks. Noen steder måler vi farten til bilførerne 30 meter fra fotoboksen, andre steder 100 meter fra fotoboksen, sier Elisabeth Lund til amta.no

Svakere blitz

– Å bråbremse 10 meter fra fotoboksen er med andre ord tullete?

– Ja, da er det for sent. Det er også slik at fotoboksene i Oslofjordtunnelen er elektroniske, og skiller seg litt ut fra de øvrige fotoboksene vi har i Follo politidistrikt. Av trafikksikkerhetsmessige årsaker, er blitzene i Oslofjordtunnelen heller ikke så kraftige som blitzene i fotobokser ute i dagslys.

114 førerkort

- Blir du tatt med for stor fart i Oslofjordtunnelen, vil bilfører oppdage et lite rødt lys. Vi bruker ikke laserblitz i Oslofjordtunnelen, sier Lund.

Statistikk forteller at det kjøres fort og mange ganger veldig fort både i Oslofjordtunnelen og på veiene i politidistriktet.

Nylig presenterte Amta.no statistikk fra Oslofjordtunnelen. Og det viser seg at bilistene glemmer fotoboksene. I fjor ble 13.690 bilister «knipset» i tunnelen. Det ble beslaglagt 114 førerkort

Slik unngår du fotoboks-bot - klikk her